Templates

From USM Wiki

This page is a translated version of the page Templates and the translation is 100% complete.

Gecertificeerde USM-templates zijn beschikbaar voor bezoekers, geregistreerde gebruikersorganisaties en gecertificeerde USM-professionals.

Certificering van templates

Alle USM templates worden getest aan de hand van de USM servicemanagementarchitectuur voordat ze worden gekwalificeerd als gecertificeerde USM-producten.

De community van USM-professionals heeft een enorme ervaring, gebaseerd op hun werk in talloze verbeterprojecten, en hun lessen kunnen worden omgezet in instrumenten die de invoering van de USM-methode ten goede komen.
Tijdens hun tweewekelijkse bijeenkomsten co-creëren de USM-professionals deze nieuwe producten en wanneer deze getest en vrijgegeven zijn, worden ze toegevoegd aan de openbare set templates of aan de USM Toolkit.

Het USM-ecosysteem is een kennismarktplaats voor de uitwisseling van USM-kennis.


Templates voor bezoekers

Iedereen die belang heeft bij het gebruik van USM voor de verbetering van zijn of haar servicemanagement organisatie, kan naar eigen inzicht gebruik maken van de templates die beschreven staan op de USM-portal en in het USM-boek.

De USM-bibliotheek bevat middelen die beschikbaar zijn voor alle lezers van het USM-boek.

De templates zijn eigendom van en worden beheerd door Stichting SURVUZ met slechts één doelstelling: het verbeteren van de service gebaseerde economie en maatschappij. Daarom is SURVUZ een non-profit organisatie die als doel heeft waarde te leveren aan de maatschappij zonder daar iemand voor door te belasten.

Templates voor geregistreerde gebruikersorganisaties

Geregistreerde gebruikersorganisaties hebben toegang tot extra hulpmiddelen, omdat ze de USM-templates in hun praktijk toepassen. Deze registratie is gratis. Hier aanmelden.

Het materiaal omvat diverse middelen uit het USM-boek (templates, schema's, afbeeldingen) en andere gecertificeerde USM-bronnen die alleen digitaal beschikbaar zijn (handleidingen, aanvullende richtlijnen, etc.).

Geregistreerde gebruikers wisselen hun ervaringen uit met andere USM-gebruikers in de Google Chat-ruimte 'USM Open Forum'.

Iedereen die bij de toepassing van USM aanvullende hulpmiddelen ontwikkelt, kan deze delen met die andere USM-gebruikers nadat deze middelen zijn geanonimiseerd, getest en goedgekeurd door een auditor van Stichting SURVUZ. Op deze manier verrijken gebruikers de voorraad gecertificeerde USM-middelen en zorgen ze ervoor dat deze compatibel blijven met de rest van die middelen, zodat ze als LEGO-bouwstenen fungeren in de USM-servicemanagementarchitectuur. Delen is vermenigvuldigen!

Geregistreerde gebruikers die behoefte hebben aan extra middelen of hulp nodig hebben bij het gebruiken van bestaande middelen, kunnen dit rapporteren aan Stichting SURVUZ. Indien mogelijk binnen de beschikbare grenzen, wordt deze ondersteuning gratis geleverd. Als er meer ondersteuning nodig is, kunnen USM-professionals helpen door middel van coaching van de organisatie, zodat deze leert zelf oplossingen te vinden en te creëren.

Templates voor USM-professionals

Gecertificeerde USM-coaches hebben zich grondig verdiept in USM. Ze hebben aanvullende instrumenten tot hun beschikking die ze kunnen gebruiken om gebruikersorganisaties te ondersteunen bij hun invoering van USM. Het gebruik van deze aanvullende instrumenten - de USM Deployment Toolkit - vereist een grondiger begrip van de USM-methode, dus deze Toolkit is alleen beschikbaar voor gekwalificeerde USM-professionals. Deze middelen worden weer gratis beschikbaar gesteld aan de USM-professionals door de Stichting SURVUZ.

De instrumenten in de USM Deployment Toolkit omvatten:

 • de USM-invoeringsplan template, die de opzet en structuur van de invoering omvat (in PRINCE2 begrippen zou dit het Project Initiation Document worden genoemd).
 • de 'USM Roadmap: een gedetailleerd plan voor het invoeren van USM, waarin elke stap wordt behandeld die tijdens dat traject nodig kan zijn (in PRINCE2-termen zou dit het Projectplan worden genoemd)
 • een USM-projectopzet: een specificatie van de projectprofielen in kleine, middelgrote en grote USM-projectteams
 • een template voor de verbetersprints.
 • USM-scans, inclusief de USM Survey, de USM Quick Scan en USM Assessments, met de bijbehorende formulieren en rapportages.
 • Een Handreiking toolselectie, inclusief de eisen voor USM compliance van servicemanagement-tooling.
 • verschillende database-structuren die je in het USM-managementsysteem kunt gebruiken
 • minimumeisen voor de essentiële componenten van het managementsysteem, met standaardgebieden voor verbetering
 • 'handreikingen die specifieke uitdagingen of doelstellingen van de implementatie kunnen ondersteunen
 • templates voor prioritering, classificering en impactanalyse
 • templates voor 'serviceovereenkomsten, onderliggende overeenkomsten en interne werkafspraken
 • sjablonen voor het USM-procesmodel, inclusief de triggers, USM-procedures en USM-standaardworkflows
 • alle afbeeldingen uit het USM-boek, te gebruiken voor presentaties tijdens de invoering
 • slide decks voor standaard presentaties' en workshops, te gebruiken in het USM-invoeringsproject
 • architectuurcomponenten, inclusief de definitielijst, bouwstenen, regels
 • en vele templates en andere documenten ter ondersteuning van verschillende activiteiten van de invoering van USM.

De USM Deployment Toolkit wordt voortdurend uitgebreid in verschillende co-creatie projecten van de USM-professionals. De USM-professionals maken deel uit van de USM-community die tweewekelijks bijeenkomt in USM-professional MeetUps en in de sessies van Special Interest Groups.